Content | Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.
Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven Een goed tussendoortje. Ook ideaal voor of na het sporten!
Geschikt voor een glutenvrij dieet!
RECEPT:
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix - 75 g roomboter of kokosvet - 65 cc water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de roomboter en meng door de mix. Voeg 65 cc water toe Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik. Laat dit 5 minuten rusten. Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden. Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt. .
Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal
Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten,
pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker, |
|
vetten |
76,6g |
- waarvan verzadigd |
6,6g |
koolhydraten |
92,2g |
vezels |
7,3g |
eiwitten |
33,5g |
zout |
0mg |
| Met de glutenvrije cakemix van Teffcentre bakt u gemakkelijk en snel een lekkere cake of heerlijke muffins. De mix bestaat voor maar liefst 50% uit glutenvrij teffmeel en zit daardoor vol essentiële voedingsstoffen. Het recept staat achter op de verpakking! 20 gram psyllium husk is toegevoegd. Voor de muffins ga naar onze receptenpagina
Heeft u vragen over het bakken met teff? U kunt ons altijd mailen of bellen voor handige tips! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, maïszetmeel |
|
vetten |
1.05 g |
- waarvan verzadigd |
0.35 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.35 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet. |
0.35 g |
koolhydraten |
71.5 g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
4, g |
eiwitten |
6.19 g |
vitamine B1 |
0.25 mg |
vitamine B2 |
0.3 mg |
vitamine B3 |
0.45 mg |
vitamine C |
0.15 mg |
natrium |
2.5 mg |
calcium |
80 mg |
ijzer |
2.7 mg |
magnesium |
100 mg |
fosfor |
192.5 mg |
kalium |
228.5 mg |
zink |
2.55 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
6 g |
| Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen". -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
| Gedroogde cranberry's zijn lekker en gezond! Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten maar ondersteunen ook een gezonde blaaswerking!
Onze cranberry's zijn gedroogd, matig gezoet en heerlijk sappig. Ze zijn erg lekker om samen met teffvlokken door de yoghurt te doen of om toe te voegen aan uw zelfgemaakte glutenvrije teffbrood of gebak. Ook kunt u er een heerlijke saus van maken of de cranberry's combineren met opgebakken pompoenpitten of andere nootjes en ze over een salade strooien. En natuurlijk zijn ze ook lekker gewoon als tussendoortje! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1481 KJ, 353 kcal
Samenstelling: gedroogde cranberry's, rietsuiker
|
|
vetten |
0 g |
- waarvan verzadigd |
0 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
0 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
0 g |
koolhydraten |
83,5 g |
- waarvan suikers |
75 g |
vezels |
5.2 g |
eiwitten |
1.2 g |
vitamine B2 |
0.02 mg |
vitamine B6 |
0.04 mg |
vitamine C |
0.2 mg |
natrium |
3 mg |
kalium |
40 mg |
calcium |
10 mg |
fosfor |
8 mg |
ijzer |
0.5 mg |
magnesium |
5.2 mg |
koper |
0.08 mg |
zink |
0.12 mg |
water |
9.1 g |
cholesterol |
0 mg |
| Xanthaangom is een broodverbeteraar dat elasticiteit en viscositeit geeft aan brood. Het verbetert de structuur en zorgt ervoor dat het minder kruimelig wordt. Het is 100% natuurlijk en glutenvrij.
Koel en droog bewaren. Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
| Amandelmeel is een heerlijk en gezond glutenvrij meel gemaakt van gemalen amandelen waarmee u de lekkerste recepten kunt bereiden. Combineer het ook eens met teffmeel, rijstebloem of boekweitmeel!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 2548 KJ, 609 kcal
Samenstelling: 100% amandelmeel |
|
vetten |
52 g |
- waarvan verzadigd |
3,8 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
34,5 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
12 g |
koolhydraten |
10,4 g |
- waarvan suikers |
3,1 g |
vezels |
10,6 g |
eiwitten |
19,5 g |
|