Content | Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.
Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven Een goed tussendoortje. Ook ideaal voor of na het sporten!
Geschikt voor een glutenvrij dieet!
RECEPT:
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix - 75 g roomboter of kokosvet - 65 cc water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de roomboter en meng door de mix. Voeg 65 cc water toe Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik. Laat dit 5 minuten rusten. Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden. Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt. .
Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal
Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten,
pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker, |
|
vetten |
76,6g |
- waarvan verzadigd |
6,6g |
koolhydraten |
92,2g |
vezels |
7,3g |
eiwitten |
33,5g |
zout |
0mg |
| | <p>Lijnzaad is rijk aan vezels en omega 3. D... | Met de teff pannenkoekenmix maakt u smaakvolle en gezonde glutenvrije pannenkoeken. Voeg voor wat variatie vers fruit en nootjes of spek en kaas toe. De opties zijn eindeloos; wees creatief! Nu ook in een verpakking van 1 kg te verkrijgen. Klik hier voor een heerlijk teff pannenkoeken recept!
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1410 KJ, 337 kcal
Samenstelling: teffmeel, boekweitmeel |
|
vetten |
2.3g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.8g |
- waarvan enkelv. onverz. vet. |
0.8g |
koolhydraten |
62.2 g |
- waarvan suikers |
0.8 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
61.4 g |
vezels |
5,8 g |
eiwitten |
11.4 g |
zout |
< 10 mg |
vitamine A |
0.3 mg |
vitamine B1 |
0.3 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.53 mg |
vitamine B6 |
< 0.1 mg |
vitamine B11 |
16 ug |
vitamine C |
0.18 mg |
natrium |
0.4 mg |
calcium |
108 mg |
ijzer |
4.12 mg |
magnesium |
164 mg |
fosfor |
335 mg |
kalium |
554 mg |
calcium |
108 mg |
Koper |
0.2 mg |
zink |
3.8 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
11 g |
| Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Psyllium husk (ook wel bekend als 'vlozaad' of 'fiber husk') is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang
Koel en droog bewaren.
Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
|