Content | Xanthaangom is een broodverbeteraar dat elasticiteit en viscositeit geeft aan brood. Het verbetert de structuur en zorgt ervoor dat het minder kruimelig wordt. Het is 100% natuurlijk en glutenvrij.
Koel en droog bewaren. Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
| Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!
Koel en droog bewaren.
RECEPT
Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder - snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie
Bereiding:
Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.
Tips: - Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie. - Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft. - Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.
EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: teff, rijstebloem
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
| Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem |
|
vetten |
0,7 g |
- waarvan verzadigd |
0,1 g |
koolhydraten |
79,5 g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
0,2 g |
eiwitten |
7,5 g |
| <p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi... | De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!
RECEPT Havermoutpap met teffvlokken Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade! Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout |
|
vetten |
7 g |
- waarvan verzadigd |
1 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
3 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
3 g |
koolhydraten |
62 g |
- waarvan suikers |
4,5 g |
vezels |
7 g |
eiwitten |
13,1 g |
vitamine B1 |
0,6 mg |
vitamine B2 |
0,05 mg |
vitamine B6 |
0,12 mg |
vitamine B11 |
45 mg |
calcium |
70 mg |
ijzer |
4 mg |
magnesium |
120 mg |
fosfor |
400 mg |
kalium |
320 mg |
zink |
15 mg |
natrium |
5 mg |
koper |
0,2 mg |
water |
9,4 mg |
| Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen". -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
|