Xanthaangom 50 gram

2,10

850 op voorraad

Artikelnummer: 87 Categorieën: ,

Beschrijving

Xanthaangom is een broodverbeteraar dat elasticiteit en viscositeit geeft aan brood. Het verbetert de structuur en zorgt ervoor dat het minder kruimelig wordt. Het is 100% natuurlijk en glutenvrij. 


Koel en droog bewaren.


Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.

Quick Comparison

SettingsXanthaangom 50 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram removeRijstebloem 1000 gram removeTeffkorrel wit 5kg removeHavervlokken 300 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram remove
NameXanthaangom 50 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram removeRijstebloem 1000 gram removeTeffkorrel wit 5kg removeHavervlokken 300 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram remove
Image
SKU87668985101115
Rating
Price2,103,292,8921,101,795,49
Stock

850 op voorraad

987 op voorraad

893 op voorraad

994 op voorraad

975 op voorraad

854 op voorraad

Availability850 op voorraad987 op voorraad893 op voorraad994 op voorraad975 op voorraad854 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

Xanthaangom is een broodverbeteraar dat elasticiteit en viscositeit geeft aan brood. Het verbetert de structuur en zorgt ervoor dat het minder kruimelig wordt. Het is 100% natuurlijk en glutenvrij. 


Koel en droog bewaren.


Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder
- snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
- Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
- Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
- Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
- waarvan verzadigd 0,27 g
- waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
- waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g

Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem
vetten 0,7 g
- waarvan verzadigd 0,1 g
koolhydraten 79,5 g
- waarvan suikers 0 g
vezels 0,2 g
eiwitten 7,5 g
<p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi...

De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!


RECEPT Havermoutpap met teffvlokken
Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp

Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade!
Eet smakelijk!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout
vetten 7 g
- waarvan verzadigd 1 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 3 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 3 g
koolhydraten 62 g
- waarvan suikers 4,5 g
vezels 7 g
eiwitten 13,1 g
vitamine B1 0,6 mg
vitamine B2 0,05 mg
vitamine B6 0,12 mg
vitamine B11 45 mg
calcium 70 mg
ijzer 4 mg
magnesium 120 mg
fosfor 400 mg
kalium 320 mg
zink 15 mg
natrium 5 mg
koper 0,2 mg
water 9,4 mg

Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen".

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g
WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information