Amandelmeel 500 gram

7,63

994 op voorraad

Artikelnummer: 97 Categorieën: ,

Beschrijving

Amandelmeel is een heerlijk en gezond glutenvrij meel gemaakt van gemalen amandelen waarmee u de lekkerste recepten kunt bereiden.
Combineer het ook eens met teffmeel, rijstebloem of boekweitmeel!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 2548 KJ, 609 kcal
Samenstelling: 100% amandelmeel
vetten 52 g
– waarvan verzadigd 3,8 g
– waarvan enkelvoudig onverzadigd 34,5 g
– waarvan meervoudig onverzadigd 12 g
koolhydraten 10,4 g
– waarvan suikers 3,1 g
vezels 10,6 g
eiwitten 19,5 g

Quick Comparison

SettingsAmandelmeel 500 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeTeff sportrepen mix 250 gram removeTeffkorrel wit 5kg removeTeffkorrel bruin 1000 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram remove
NameAmandelmeel 500 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeTeff sportrepen mix 250 gram removeTeffkorrel wit 5kg removeTeffkorrel bruin 1000 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram remove
Image
SKU9793998511566
Rating
Price7,633,696,8421,105,493,29
Stock

994 op voorraad

996 op voorraad

995 op voorraad

992 op voorraad

850 op voorraad

984 op voorraad

Availability994 op voorraad996 op voorraad995 op voorraad992 op voorraad850 op voorraad984 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

Amandelmeel is een heerlijk en gezond glutenvrij meel gemaakt van gemalen amandelen waarmee u de lekkerste recepten kunt bereiden.
Combineer het ook eens met teffmeel, rijstebloem of boekweitmeel!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 2548 KJ, 609 kcal
Samenstelling: 100% amandelmeel
vetten 52 g
- waarvan verzadigd 3,8 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 34,5 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 12 g
koolhydraten 10,4 g
- waarvan suikers 3,1 g
vezels 10,6 g
eiwitten 19,5 g

Het is weer die tijd van het jaar! Bestel deze unieke mix en geniet dit jaar volop van de feestdagen met heerlijke glutenvrije teff pepernoten en speculaas. Dankzij het gebruik van teff zit het lekkers ook nog eens vol vitaminen en mineralen; verantwoord snoepen dus! 


RECEPT
Ingrediënten
- 125 g teffcentre pepernoten- en speculaasmix
- 50 g harde boter
- ± 40 ml water

Bereiding
Pepernoten: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Speculaas: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het speculaas in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem,
kokosbloemsuiker, koekkruiden, xanthaangom
vetten 1,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 56 g
eiwitten 8,6 g

Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.

Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten
 die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven
Een goed tussendoortje.

Ook ideaal voor of na het sporten!

Geschikt voor een glutenvrij dieet!


RECEPT: 
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix
- 75 g roomboter of kokosvet
- 65 cc water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Smelt de roomboter en meng  door de mix.
Voeg 65 cc water toe
Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik.
Laat dit 5 minuten rusten.
Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden.
Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt.

.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal

Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker,
vetten 76,6g
- waarvan verzadigd 6,6g
koolhydraten 92,2g
vezels 7,3g
eiwitten 33,5g
zout 0mg
<p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi...

Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen".

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder
- snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
- Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
- Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
- Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
- waarvan verzadigd 0,27 g
- waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
- waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g
WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information