Content | Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.
Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven Een goed tussendoortje. Ook ideaal voor of na het sporten!
Geschikt voor een glutenvrij dieet!
RECEPT:
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix - 75 g roomboter of kokosvet - 65 cc water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de roomboter en meng door de mix. Voeg 65 cc water toe Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik. Laat dit 5 minuten rusten. Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden. Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt. .
Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal
Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten,
pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker, |
|
vetten |
76,6g |
- waarvan verzadigd |
6,6g |
koolhydraten |
92,2g |
vezels |
7,3g |
eiwitten |
33,5g |
zout |
0mg |
| Droge korrelgist voor het bakken van een mooi glutenvrij brood.
Koel en droog bewaren. | Gedroogde cranberry's zijn lekker en gezond! Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten maar ondersteunen ook een gezonde blaaswerking!
Onze cranberry's zijn gedroogd, matig gezoet en heerlijk sappig. Ze zijn erg lekker om samen met teffvlokken door de yoghurt te doen of om toe te voegen aan uw zelfgemaakte glutenvrije teffbrood of gebak. Ook kunt u er een heerlijke saus van maken of de cranberry's combineren met opgebakken pompoenpitten of andere nootjes en ze over een salade strooien. En natuurlijk zijn ze ook lekker gewoon als tussendoortje! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1481 KJ, 353 kcal
Samenstelling: gedroogde cranberry's, rietsuiker
|
|
vetten |
0 g |
- waarvan verzadigd |
0 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
0 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
0 g |
koolhydraten |
83,5 g |
- waarvan suikers |
75 g |
vezels |
5.2 g |
eiwitten |
1.2 g |
vitamine B2 |
0.02 mg |
vitamine B6 |
0.04 mg |
vitamine C |
0.2 mg |
natrium |
3 mg |
kalium |
40 mg |
calcium |
10 mg |
fosfor |
8 mg |
ijzer |
0.5 mg |
magnesium |
5.2 mg |
koper |
0.08 mg |
zink |
0.12 mg |
water |
9.1 g |
cholesterol |
0 mg |
| | Met de pizzamix van Teffcentre bakt u zelf gemakkelijk een verse glutenvrije pizzabodem. Door de toevoeging van teffmeel is het 100% glutenvrij en zit het vol vezels, vitaminen en mineralen. Gezond en lekker! Ook in een verpakking van 450 gram verkrijgbaar.
Koel en droog bewaren
RECEPT PIZZABODEM
Ingrediënten
- 225 g teffcentre pizzamix
- 100 ml lauw water
- 18 g roomboter( gesmolten) of olijfolie
- 4 g korrelgist
- 2 middelgrote eieren
- toppings naar voorkeur( tomatenpuree,salami,kaas, vis enz.
Bereiding Verwarm de oven een half uur voor op 250C
Los het gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit 1 min. goed door elkaar en mix dan 5 min. op de hoogste snelheid. Olie de bakplaat in en verdeel het deeg in een mooie ronding van +/- 1 cm hoog met een in olie gedompelde lepel. Bedek de pizza met ingrediënten naar keuze. Laat de pizza 10 min. staan Bak de pizza in 12 minuten gaar in het midden van de oven op 250°C.(wanneer mogelijk meer onderwarmte dan bovenwarmte)
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: 35% teff, maïszetmeel, johannes- broodpitmeel, broodzout
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
| <p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi... |