Content | Gedroogde cranberry's zijn lekker en gezond! Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten maar ondersteunen ook een gezonde blaaswerking!
Onze cranberry's zijn gedroogd, matig gezoet en heerlijk sappig. Ze zijn erg lekker om samen met teffvlokken door de yoghurt te doen of om toe te voegen aan uw zelfgemaakte glutenvrije teffbrood of gebak. Ook kunt u er een heerlijke saus van maken of de cranberry's combineren met opgebakken pompoenpitten of andere nootjes en ze over een salade strooien. En natuurlijk zijn ze ook lekker gewoon als tussendoortje! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1481 KJ, 353 kcal
Samenstelling: gedroogde cranberry's, rietsuiker
|
|
vetten |
0 g |
- waarvan verzadigd |
0 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
0 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
0 g |
koolhydraten |
83,5 g |
- waarvan suikers |
75 g |
vezels |
5.2 g |
eiwitten |
1.2 g |
vitamine B2 |
0.02 mg |
vitamine B6 |
0.04 mg |
vitamine C |
0.2 mg |
natrium |
3 mg |
kalium |
40 mg |
calcium |
10 mg |
fosfor |
8 mg |
ijzer |
0.5 mg |
magnesium |
5.2 mg |
koper |
0.08 mg |
zink |
0.12 mg |
water |
9.1 g |
cholesterol |
0 mg |
| Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Droge korrelgist voor het bakken van een mooi glutenvrij brood.
Koel en droog bewaren. | <p>Lijnzaad is rijk aan vezels en omega 3. D... | Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.
Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven Een goed tussendoortje. Ook ideaal voor of na het sporten!
Geschikt voor een glutenvrij dieet!
RECEPT:
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix - 75 g roomboter of kokosvet - 65 cc water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de roomboter en meng door de mix. Voeg 65 cc water toe Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik. Laat dit 5 minuten rusten. Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden. Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt. .
Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal
Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten,
pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker, |
|
vetten |
76,6g |
- waarvan verzadigd |
6,6g |
koolhydraten |
92,2g |
vezels |
7,3g |
eiwitten |
33,5g |
zout |
0mg |
|