Content | Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Met de glutenvrije cakemix van Teffcentre bakt u gemakkelijk en snel een lekkere cake of heerlijke muffins. De mix bestaat voor maar liefst 50% uit glutenvrij teffmeel en zit daardoor vol essentiële voedingsstoffen. Het recept staat achter op de verpakking! 20 gram psyllium husk is toegevoegd. Voor de muffins ga naar onze receptenpagina
Heeft u vragen over het bakken met teff? U kunt ons altijd mailen of bellen voor handige tips! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, maïszetmeel |
|
vetten |
1.05 g |
- waarvan verzadigd |
0.35 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.35 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet. |
0.35 g |
koolhydraten |
71.5 g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
4, g |
eiwitten |
6.19 g |
vitamine B1 |
0.25 mg |
vitamine B2 |
0.3 mg |
vitamine B3 |
0.45 mg |
vitamine C |
0.15 mg |
natrium |
2.5 mg |
calcium |
80 mg |
ijzer |
2.7 mg |
magnesium |
100 mg |
fosfor |
192.5 mg |
kalium |
228.5 mg |
zink |
2.55 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
6 g |
| Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!
Koel en droog bewaren.
RECEPT
Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder - snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie
Bereiding:
Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.
Tips: - Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie. - Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft. - Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.
EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: teff, rijstebloem
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
| Met de teff pannenkoekenmix maakt u smaakvolle en gezonde glutenvrije pannenkoeken. Voeg voor wat variatie vers fruit en nootjes of spek en kaas toe. De opties zijn eindeloos; wees creatief! Ook in een verpakking van 500 gram te verkrijgen. Klik hier voor een heerlijk teff pannenkoeken recept!
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1410 KJ, 337 kcal
Samenstelling: teffmeel, boekweitmeel |
|
vetten |
2.3g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.8g |
- waarvan enkelv. onverz. vet. |
0.8g |
koolhydraten |
62.2 g |
- waarvan suikers |
0.8 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
61.4 g |
vezels |
5,8 g |
eiwitten |
11.4 g |
zout |
< 10 mg |
vitamine A |
0.3 mg |
vitamine B1 |
0.3 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.53 mg |
vitamine B6 |
< 0.1 mg |
vitamine B11 |
16 ug |
vitamine C |
0.18 mg |
natrium |
0.4 mg |
calcium |
108 mg |
ijzer |
4.12 mg |
magnesium |
164 mg |
fosfor |
335 mg |
kalium |
554 mg |
calcium |
108 mg |
Koper |
0.2 mg |
zink |
3.8 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
11 g |
| Met de pizzamix van Teffcentre bakt u zelf gemakkelijk een verse glutenvrije pizzabodem. Door de toevoeging van teffmeel is het 100% glutenvrij en zit het vol vezels, vitaminen en mineralen. Gezond en lekker! Ook in een verpakking van 450 gram verkrijgbaar.
Koel en droog bewaren
RECEPT PIZZABODEM
Ingrediënten
- 225 g teffcentre pizzamix
- 100 ml lauw water
- 18 g roomboter( gesmolten) of olijfolie
- 4 g korrelgist
- 2 middelgrote eieren
- toppings naar voorkeur( tomatenpuree,salami,kaas, vis enz.
Bereiding Verwarm de oven een half uur voor op 250C
Los het gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit 1 min. goed door elkaar en mix dan 5 min. op de hoogste snelheid. Olie de bakplaat in en verdeel het deeg in een mooie ronding van +/- 1 cm hoog met een in olie gedompelde lepel. Bedek de pizza met ingrediënten naar keuze. Laat de pizza 10 min. staan Bak de pizza in 12 minuten gaar in het midden van de oven op 250°C.(wanneer mogelijk meer onderwarmte dan bovenwarmte)
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: 35% teff, maïszetmeel, johannes- broodpitmeel, broodzout
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
| Onze teff-rijst cakemix
U kunt er twee heerlijke cakes mee bakken; een "gewone" cake of één extra gevuld met walnoot en cranberry's. Er is 20 gram psylliumhusk aan de verpakking toegevoegd.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal | | Samenstelling: 50% teffmeel, rijstebloem | | vetten | 1.05 g | - waarvan verzadigd | 0.35 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0.35 g | - waarvan enkelv. onverz. vet. | 0.35 g | koolhydraten | 71.5 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 4, g | eiwitten | 6.19 g | vitamine B1 | 0.25 mg | vitamine B2 | 0.3 mg | vitamine B3 | 0.45 mg | vitamine C | 0.15 mg | natrium | 2.5 mg | calcium | 80 mg | ijzer | 2.7 mg | magnesium | 100 mg | fosfor | 192.5 mg | kalium | 228.5 mg | zink | 2.55 mg | cholesterol | 0 mg | water | 6 g
|
|