Content | Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Droge korrelgist voor het bakken van een mooi glutenvrij brood.
Koel en droog bewaren. | De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!
RECEPT Havermoutpap met teffvlokken Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade! Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout |
|
vetten |
7 g |
- waarvan verzadigd |
1 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
3 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
3 g |
koolhydraten |
62 g |
- waarvan suikers |
4,5 g |
vezels |
7 g |
eiwitten |
13,1 g |
vitamine B1 |
0,6 mg |
vitamine B2 |
0,05 mg |
vitamine B6 |
0,12 mg |
vitamine B11 |
45 mg |
calcium |
70 mg |
ijzer |
4 mg |
magnesium |
120 mg |
fosfor |
400 mg |
kalium |
320 mg |
zink |
15 mg |
natrium |
5 mg |
koper |
0,2 mg |
water |
9,4 mg |
| Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen". -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
| Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen"en lichtbruin zijn. -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
|