Content | Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!
RECEPT Havermoutpap met teffvlokken Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade! Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout |
|
vetten |
7 g |
- waarvan verzadigd |
1 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
3 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
3 g |
koolhydraten |
62 g |
- waarvan suikers |
4,5 g |
vezels |
7 g |
eiwitten |
13,1 g |
vitamine B1 |
0,6 mg |
vitamine B2 |
0,05 mg |
vitamine B6 |
0,12 mg |
vitamine B11 |
45 mg |
calcium |
70 mg |
ijzer |
4 mg |
magnesium |
120 mg |
fosfor |
400 mg |
kalium |
320 mg |
zink |
15 mg |
natrium |
5 mg |
koper |
0,2 mg |
water |
9,4 mg |
| Met de pizzamix van Teffcentre bakt u zelf gemakkelijk een verse glutenvrije pizzabodem. Door de toevoeging van teffmeel is het 100% glutenvrij en zit het vol vezels, vitaminen en mineralen. Gezond en lekker!
Koel en droog bewaren
RECEPT PIZZABODEM
Ingrediënten
- 225 g teffcentre pizzamix
- 100 ml lauw water
- 18 g roomboter( gesmolten) of olijfolie
- 4 g korrelgist
- 2 middelgrote eieren
- toppings naar voorkeur( tomatenpuree,salami,kaas, vis enz.
Bereiding Verwarm de oven een half uur voor op 250C
Los het gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit 1 min. goed door elkaar en mix dan 5 min. op de hoogste snelheid. Olie de bakplaat in en verdeel het deeg in een mooie ronding van +/- 1 cm hoog met een in olie gedompelde lepel. Bedek de pizza met ingrediënten naar keuze. Laat de pizza 10 min. staan Bak de pizza in 12 minuten gaar in het midden van de oven op 250°C.(wanneer mogelijk meer onderwarmte dan bovenwarmte)
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: 35% teff, maïszetmeel, johannes- broodpitmeel, broodzout
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
| Onze teff-rijst cakemix
U kunt er twee heerlijke cakes mee bakken; een "gewone" cake of één extra gevuld met walnoot en cranberry's. Er is 20 gram psylliumhusk aan de verpakking toegevoegd.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal | | Samenstelling: 50% teffmeel, rijstebloem | | vetten | 1.05 g | - waarvan verzadigd | 0.35 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0.35 g | - waarvan enkelv. onverz. vet. | 0.35 g | koolhydraten | 71.5 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 4, g | eiwitten | 6.19 g | vitamine B1 | 0.25 mg | vitamine B2 | 0.3 mg | vitamine B3 | 0.45 mg | vitamine C | 0.15 mg | natrium | 2.5 mg | calcium | 80 mg | ijzer | 2.7 mg | magnesium | 100 mg | fosfor | 192.5 mg | kalium | 228.5 mg | zink | 2.55 mg | cholesterol | 0 mg | water | 6 g
|
| <p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi... | Van deze mix maakt u heerlijke, glutenvrije "Drentse knieperties"! Makkelijk te maken en gezond doordat het bestaat uit maar liefst 50% teff!
RECEPTvoor ±75 knieperties
Ingrediënten:
- 500 g kniepertiesmix
- 250 g boter
- 300 g suiker
- 3 pakjes vanillesuiker
- beetje kaneel
- 3 eieren
- beetje water
Bereiding:
Smelt de boter en kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Maak er balletjes van en bak deze in een "kniepertjesijzer." Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1423 KJ, 339 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem |
|
vetten |
1,5 g |
- waarvan verzadigd |
0,4 g |
koolhydraten |
68 g |
vezels |
3,9 g |
eiwitten |
9,7 g |
zout |
2,5 mg |
|