Beschrijving
De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!
RECEPT Havermoutpap met teffvlokken
Ingrediënten:
– ½ kop havermout
– 5 in stukjes gehakte cashewnoten
– 3 in stukjes gesneden dadels
– 3 eetlepels teffvlokken
– amandelmelk
– frambozen en/of blauwe bessen
– chiazaad
– kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade!
Eet smakelijk!
Samenstelling: glutenvrije havermout | |
vetten | 7 g |
– waarvan verzadigd | 1 g |
– waarvan meervoudig onverzadigd | 3 g |
– waarvan enkelvoudig onverzadigd | 3 g |
koolhydraten | 62 g |
– waarvan suikers | 4,5 g |
vezels | 7 g |
eiwitten | 13,1 g |
vitamine B1 | 0,6 mg |
vitamine B2 | 0,05 mg |
vitamine B6 | 0,12 mg |
vitamine B11 | 45 mg |
calcium | 70 mg |
ijzer | 4 mg |
magnesium | 120 mg |
fosfor | 400 mg |
kalium | 320 mg |
zink | 15 mg |
natrium | 5 mg |
koper | 0,2 mg |
water | 9,4 mg |