Havervlokken 300 gram

1,79

934 op voorraad

Artikelnummer: 101 Categorieën: ,

Beschrijving

De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!


RECEPT Havermoutpap met teffvlokken
Ingrediënten:

– ½ kop havermout

– 5 in stukjes gehakte cashewnoten

– 3 in stukjes gesneden dadels

– 3 eetlepels teffvlokken

– amandelmelk

– frambozen en/of blauwe bessen

– chiazaad

– kokosrasp

Bereiding:

Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade!
Eet smakelijk!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout
vetten 7 g
– waarvan verzadigd 1 g
– waarvan meervoudig onverzadigd 3 g
– waarvan enkelvoudig onverzadigd 3 g
koolhydraten 62 g
– waarvan suikers 4,5 g
vezels 7 g
eiwitten 13,1 g
vitamine B1 0,6 mg
vitamine B2 0,05 mg
vitamine B6 0,12 mg
vitamine B11 45 mg
calcium 70 mg
ijzer 4 mg
magnesium 120 mg
fosfor 400 mg
kalium 320 mg
zink 15 mg
natrium 5 mg
koper 0,2 mg
water 9,4 mg

Quick Comparison

SettingsHavervlokken 300 gram removeCrunchy teff muesli 250 gram removeTeff sportrepen mix 250 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeGedroogde cranberry's 250 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram remove
NameHavervlokken 300 gram removeCrunchy teff muesli 250 gram removeTeff sportrepen mix 250 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeGedroogde cranberry's 250 gram removeTeff oliebollenmix 500 gram remove
Image
SKU10110999935566
Rating
Price1,793,496,843,692,893,29
Stock

934 op voorraad

999 op voorraad

995 op voorraad

996 op voorraad

893 op voorraad

984 op voorraad

Availability934 op voorraad999 op voorraad995 op voorraad996 op voorraad893 op voorraad984 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!


RECEPT Havermoutpap met teffvlokken
Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp

Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade!
Eet smakelijk!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout
vetten 7 g
- waarvan verzadigd 1 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 3 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 3 g
koolhydraten 62 g
- waarvan suikers 4,5 g
vezels 7 g
eiwitten 13,1 g
vitamine B1 0,6 mg
vitamine B2 0,05 mg
vitamine B6 0,12 mg
vitamine B11 45 mg
calcium 70 mg
ijzer 4 mg
magnesium 120 mg
fosfor 400 mg
kalium 320 mg
zink 15 mg
natrium 5 mg
koper 0,2 mg
water 9,4 mg

De teff muesli van Teffcentre is een heerlijke mix van glutenvrije granen, noten, vruchten en zaden en zorgt voor veel energie!
Door de teff korrels krijgt het een crunchy bite.
Met teff muesli bent u verzekerd van een gezond begin van de dag!

Verandering: We bieden onze muesli ook aan in een verpakking van 500 gram


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1857 KJ, 443 kcal
Samenstelling: teffvlokken, glutenvrije havermout,teffkorrels zonnebloempitten,walnoten, cranberry's, agavesiroop
vetten 17,7 g
- waarvan verzadigd 0,8 g
koolhydraten 54 g
- waarvan suikers 15,7 g
vezels 6,5 g
eiwitten 11,5 g

Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.

Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten
 die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven
Een goed tussendoortje.

Ook ideaal voor of na het sporten!

Geschikt voor een glutenvrij dieet!


RECEPT: 
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix
- 75 g roomboter of kokosvet
- 65 cc water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Smelt de roomboter en meng  door de mix.
Voeg 65 cc water toe
Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik.
Laat dit 5 minuten rusten.
Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden.
Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt.

.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal

Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker,
vetten 76,6g
- waarvan verzadigd 6,6g
koolhydraten 92,2g
vezels 7,3g
eiwitten 33,5g
zout 0mg

Het is weer die tijd van het jaar! Bestel deze unieke mix en geniet dit jaar volop van de feestdagen met heerlijke glutenvrije teff pepernoten en speculaas. Dankzij het gebruik van teff zit het lekkers ook nog eens vol vitaminen en mineralen; verantwoord snoepen dus! 


RECEPT
Ingrediënten
- 125 g teffcentre pepernoten- en speculaasmix
- 50 g harde boter
- ± 40 ml water

Bereiding
Pepernoten: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Speculaas: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het speculaas in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem,
kokosbloemsuiker, koekkruiden, xanthaangom
vetten 1,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 56 g
eiwitten 8,6 g

Gedroogde cranberry's zijn lekker en gezond! Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten maar ondersteunen ook een gezonde blaaswerking!

Onze cranberry's zijn gedroogd, matig gezoet en heerlijk sappig. Ze zijn erg lekker om samen met teffvlokken door de yoghurt te doen of om toe te voegen aan uw zelfgemaakte glutenvrije teffbrood of gebak. Ook kunt u er een heerlijke saus van maken of de cranberry's combineren met opgebakken pompoenpitten of andere nootjes en ze over een salade strooien. En natuurlijk zijn ze ook lekker gewoon als tussendoortje! 

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1481 KJ, 353 kcal

Samenstelling: gedroogde cranberry's, rietsuiker

vetten 0 g
- waarvan verzadigd 0 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 0 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 0 g
koolhydraten 83,5 g
- waarvan suikers 75 g
vezels 5.2 g
eiwitten 1.2 g
vitamine B2 0.02 mg
vitamine B6 0.04 mg
vitamine C 0.2 mg
natrium 3 mg
kalium 40 mg
calcium 10 mg
fosfor 8 mg
ijzer 0.5 mg
magnesium 5.2 mg
koper 0.08 mg
zink 0.12 mg
water 9.1 g
cholesterol 0 mg


Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder
- snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
- Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
- Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
- Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
- waarvan verzadigd 0,27 g
- waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
- waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g
WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information