Content | Psyllium husk (ook wel bekend als 'vlozaad' of 'fiber husk') is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang
Koel en droog bewaren.
Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
| Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen". -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
| Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.
Recept: Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels eventueel snufje zout( hoeft niet)
Bereiding: Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen"en lichtbruin zijn. -Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze. -Strooi een handje vol over uw favoriete salade!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten |
2.1g |
- waarvan verzadigd |
0.7g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.7g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0.7g |
koolhydraten |
57 g |
- waarvan suikers |
0 g |
polyolen |
0 g |
zetmeel |
57 g |
vezels |
7,6 g |
eiwitten |
11.8 g |
zout |
10 mg |
vitamine B1 |
0.5 mg |
vitamine B2 |
0.1 mg |
vitamine B3 |
0.89 mg |
vitamine C |
0.3 mg |
calcium |
160 mg |
ijzer |
5.4 mg |
magnesium |
200 mg |
fosfor |
385 mg |
kalium |
457 mg |
calcium |
160 mg |
zink |
5.1 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
12 g |
| Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem |
|
vetten |
0,7 g |
- waarvan verzadigd |
0,1 g |
koolhydraten |
79,5 g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
0,2 g |
eiwitten |
7,5 g |
|