Psyllium husk 50 gram

1,69

844 op voorraad

Artikelnummer: 60 Categorieën: ,

Beschrijving

Psyllium husk (ook wel bekend als ‘vlozaad’ of ‘fiber husk’) is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang


Koel en droog bewaren.


Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.

Quick Comparison

SettingsPsyllium husk 50 gram removeTeff koekjesmix 375 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram removeTeff poffertjesmix 1000 gram removeTeffkorrel wit 1000 gram removeRijstebloem 1000 gram remove
NamePsyllium husk 50 gram removeTeff koekjesmix 375 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram removeTeff poffertjesmix 1000 gram removeTeffkorrel wit 1000 gram removeRijstebloem 1000 gram remove
Image
SKU60961151148489
Rating
Price1,693,965,495,855,492,89
Stock

844 op voorraad

999 op voorraad

854 op voorraad

1000 op voorraad

854 op voorraad

893 op voorraad

Availability844 op voorraad999 op voorraad854 op voorraad1000 op voorraad854 op voorraad893 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

Psyllium husk (ook wel bekend als 'vlozaad' of 'fiber husk') is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang


Koel en droog bewaren.


Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.

Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes! 


RECEPT
Ingrediënten:
- 125 gr koekjesmix
- 50 gr harde boter
- ± 40 ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar. 

Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem,
kokosbloemsuiker, xanthaangom
vetten 1,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 56 g
eiwitten 8,6 g

Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen".

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g

Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!

Leuk om samen met uw kinderen te doen!

Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz.

Wees creatief!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout

 
vetten0,74 g
- waarvan verzadigd0,25 g
- waarvan meerv. onverz. vet0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet0,27 g
koolhydraten70 g
- waarvan suikers0 g
vezels3,2 g
eiwitten11 g
vitamine B10,19 mg
vitamine B20,02 mg
vitamine B30,34 mg
vitamine C0,12 mg
natrium57,9 mg
kalium160 mg
calcium56 mg
fosfor135 mg
ijzer2 mg
magnesium70 mg
zink1,8 mg
cholesterol0 g
water4,63 g
zout0,5 g

Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen"en lichtbruin zijn.

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g

Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem
vetten 0,7 g
- waarvan verzadigd 0,1 g
koolhydraten 79,5 g
- waarvan suikers 0 g
vezels 0,2 g
eiwitten 7,5 g
WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information