Beschrijving
Met de pizzamix van Teffcentre bakt u zelf gemakkelijk een verse glutenvrije pizzabodem. Door de toevoeging van teffmeel is het 100% glutenvrij en zit het vol vezels, vitaminen en mineralen. Gezond en lekker!
Koel en droog bewaren
RECEPT PIZZABODEM
Ingrediënten
– 225 g teffcentre pizzamix
– 100 ml lauw water
– 18 g roomboter( gesmolten) of olijfolie
– 4 g korrelgist
– 2 middelgrote eieren
– toppings naar voorkeur( tomatenpuree,salami,kaas, vis enz.
Bereiding
Verwarm de oven een half uur voor op 250C
Los het gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit 1 min. goed door elkaar en mix dan 5 min. op de hoogste snelheid. Olie de bakplaat in en verdeel het deeg in een mooie ronding van +/- 1 cm hoog met een in olie gedompelde lepel. Bedek de pizza met ingrediënten naar keuze. Laat de pizza 10 min. staan Bak de pizza in 12 minuten gaar in het midden van de oven op 250°C.(wanneer mogelijk meer onderwarmte dan bovenwarmte)
EET SMAKELIJK!
Samenstelling: 35% teff, maïszetmeel, johannes- |
|
vetten | 0,81 g |
– waarvan verzadigd | 0,27 g |
– waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g |
– waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g |
koolhydraten | 74,86g |
– waarvan suikers | 0 g |
vezels | 3,2 g |
eiwitten | 4,72 g |
vitamine B1 | 0,19 mg |
vitamine B2 | 0,02 mg |
vitamine B3 | 0,34 mg |
vitamine C | 0,12 mg |
natrium | 57,9 mg |
kalium | 176,4 mg |
calcium | 61,7 mg |
fosfor | 148,6 mg |
ijzer | 2,08 mg |
magnesium | 81,2 mg |
zink | 1,97 mg |
cholesterol | 0 g |
water | 4,63 g |