Glutenvrij teff bruinbrood

Glutenvrij teff bruinbrood
06/8/16

Glutenvrij teff bruinbrood

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
– 500 g teff bruine broodmix (Teffcentre)
– 385 ml water (eventueel aanvullen tot 450 ml)
– 6 g korrelgist voor oven
 4 g korrelgist voor broodbakmachine
– 40 ml/g olijfolie of roomboter    
– 2 middelgrote eieren 
– 1 afgestreken el kokosbloesem-, palm- of rietsuiker

Bereiding:

Oven
Verwarm de oven voor op 50°C . Doe de bruine broodmix in een kom en roer alle ingrediënten behalve het water erdoor. Voeg daarna het water toe. Meng het beslag 5 minuten goed , totdat het dik vloeibaar is; voeg zo nodig water toe. Doe het beslag in een vorm (gebruik bakpapier of vet de bakvorm in met boter of olie) en laat het 60 minuten lang in het midden van de oven rijzen. Bak het vervolgens 40 minuten lang af op 230°C. De oven niet openen tijdens het gebruik. Laat het brood afkoelen voor het te snijden. 

Broodbakmachine
Doe alle ingrediënten in het emmertje van de machine. Zet het emmertje in de broodbakmachine en stel die in op een glutenvrij programma. Open na 1 minuut mengen de machine en ga met een spatel langs de hoeken van het emmertje zodat alles goed wordt gemengd. Het beslag moet dik vloeibaar zijn; voeg zo nodig water toe. Laat het brood afkoelen voor het te snijden. 

Aanbevolen: Bewaar uw teffbrood in de diepvries om te voorkomen dat het uitdroogt. (Snij het brood vooraf in plakjes en doe er bakpapier tussen.) Doe het 's ochtends even in de broodrooster en u heeft een heerlijk vers glutenvrij brood!

Variatie bereiding:

Vervang 50 ml water door 50 g appelmousse en gebruik 1 gram gist minder.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!