Beschrijving
Bruine teffvlokken zitten vol belangrijke voedingsstoffen. Het zijn geplette teffzaden. Het wordt ook wel “gebroken”teff genoemd. Ze zijn 100% glutenvrij en altijd volkoren. Heerlijk om met wat noten en vruchten door de yoghurt, kwark of melk te doen en ook geschikt om te gebruiken als bindmiddel voor gehakt, stamppotten en sauzen en om vis/vlees te paneren. Ook kunt u er heerlijke teffbonbons mee maken( zie onze recepten pagina)
Teffvlokken met havervlokken
Recept:
3 eetlepels teffvlokken
– ½ kop havervlok
– 5 in stukjes gehakte cashewnoten
– 3 in stukjes gesneden dadels
– amandelmelk
– frambozen en/of blauwe bessen
– chiazaad
– kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havervlok,
cashewnoten en dadels in de amandelmelk.
Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels
teffvlokken toe. Als het te dik is,
verdun het
met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer
een
aantal frambozen en/of blauwe bessen en
doe
er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de
teff/havervlok en strooi er wat kokosrasp over.
En voor de lekkerbekken nog wat
geraspte pure chocolade!
Eet smakelijk!
Dit teffmeel voldoet aan de algemene wettelijke eisen voor wat betreft:
- Mycotoxinen
- Residuen van bestrijdingsmiddelen
- Zware metalen
Samenstelling: 100% teffvlokken | |
vetten | 2.1g |
– waarvan verzadigd | 0.7g |
– waarvan meerv. onverz. vet | 0.7g |
– waarvan enkelv. onverz. vet. | 0.7g |
koolhydraten | 57 g |
– waarvan suikers | 0 g |
polyolen | 0 g |
zetmeel | 57 g |
vezels | 7,6 g |
eiwitten | 11.8 g |
zout | 10 mg |
vitamine B1 | 0.5 mg |
vitamine B2 | 0.1 mg |
vitamine B3 | 0.89 mg |
vitamine C | 0.3 mg |
calcium | 160 mg |
ijzer | 5.4 mg |
magnesium | 200 mg |
fosfor | 385 mg |
kalium | 457 mg |
calcium | 160 mg |
zink | 5.1 mg |
cholesterol | 0 mg |
water | 12 g |