Teffvlokken wit 1000 gram

10,89

724 op voorraad

Artikelnummer: 68 Categorieën: ,

Beschrijving

Witte teffvlokken zitten vol belangrijke voedingsstoffen. Het zijn geplette teffzaden. Het wordt ook wel “gebroken”teff genoemd. Ze zijn 100% glutenvrij en altijd volkoren. Heerlijk om met wat noten en vruchten door de yoghurt, kwark of melk te doen en ook geschikt om te gebruiken als bindmiddel voor gehakt, stamppotten en sauzen en om vis/vlees te  paneren. Ook kunt u er heerlijke teffbonbons mee maken( zie onze recepten pagina)

Teffvlokken met havervlokken                                                          

Recept: 
3 eetlepels teffvlokken
– ½ kop havervlok 
– 5 in stukjes gehakte cashewnoten 
– 3 in stukjes gesneden dadels  
– amandelmelk 
– frambozen en/of blauwe bessen 
– chiazaad 
– kokosrasp 
Bereiding: 
Week de avond van tevoren de havervlok,
 cashewnoten en dadels in de amandelmelk.
 Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels
 teffvlokken toe. Als het te dik is,
verdun het
 met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer
een
 aantal frambozen en/of blauwe bessen en
doe
 er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de

teff/havervlok en strooi er wat kokosrasp over.
 En voor de lekkerbekken nog wat
 geraspte pure chocolade!


Eet smakelijk!


Dit teffmeel voldoet aan de algemene wettelijke eisen voor wat betreft:

  • Mycotoxinen
  • Residuen van bestrijdingsmiddelen
  • Zware metalen

Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
Samenstelling: 100% teffvlokken                                
vetten 2.1g
– waarvan verzadigd 0.7g
– waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
– waarvan enkelv. onverz. vet. 0.7g
koolhydraten 57 g
– waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g