Beschrijving
Met deze glutenvrije meergranen broodmix (bestaande uit teff, boekweit en rijstebloem) bakt u een lekker stevig broodje vol gezonde voedingsstoffen.
Na het eten van dit brood zult u ontdekken dat het hongergevoel lang wegblijft!
Koel en droog bewaren.
LET OP: In dit recept wordt psyllium husk gebruikt!
RECEPT
Ingrediënten:
– 505 ml lauwwarm water voor broodbakmachine
– 515 ml water voor oven
– 30 ml citroensap
– 500 g meergranen broodmix
– 1 afgestreken eetlepel kokosbloesem-, palm- of rietsuiker
– 3 g droge korrelgist voor broodbakmachine
– 4 g droge korrelgist voor oven
– 40 ml olie
– 7 g psyllium husk
– 2 eieren
Broodbakmachine:
Doe het water + citroensap in het emmertje van de broodbakmachine. Meng alle droge ingrediënten en doe dit erbij. Voeg olie en eieren toe Stel de machine in op een glutenvrij/kort programma. Ga na een paar minuten met een spatel langs de randen van het emmertje om alles goed te mengen. Haal na het bakken het brood uit het emmertje. Laat het brood goed afkoelen voor het te snijden.
Oven:
Verwarm de oven voor op 50°C. Meng alle ingrediënten behalve het water door elkaar. Voeg vervolgens het water toe. Roer alles 5 minuten goed door elkaar. Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van ± 1 liter. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en laat het 1½ uur rijzen op 50°C. Bak het brood af in 40 minuten op 230°C.(Wanneer het kan alleen onderwarmte) Haal het uit de vorm en wacht met snijden tot het is afgekoeld.
Heeft u vragen over het bakken met teff?
U kunt ons altijd bellen of mailen voor handige tips.
Samenstelling: 39% teff, boekweitmeel,rijstebloem, johannisbroodpitmeel, broodzout. | |
vet | 1,8g |
– waarvan verzadigd | 0,7 g |
– waarvan meerv. onverz. vet | 2,2 g |
– waarvan enkelv. onverz. vet | 2,2 g |
koolhydraten | 68 g |
-vezels | 5 g |
eiwitten | 10 g |
vitamine B3 | 0,7 mg |
vitamine C | 0,2 mg |
calcium | 90mg |
zout | 7 g |
ijzer | 3,5 mg |
kalium | 235mg |
fosfor | 215mg |
magnesium | 104mg |
zink | 3mg |
water | 7mg |