Content | Maak in een "handomdraai" 10 heerlijke en gezonde teff sportrepen.
Boordevol goede zaden, vruchten, noten en langzame koolhydraten die er voor zorgen dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven Een goed tussendoortje. Ook ideaal voor of na het sporten!
Geschikt voor een glutenvrij dieet!
RECEPT:
Ingrediënten:
- 250 g teff-sportrepenmix - 75 g roomboter of kokosvet - 65 cc water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de roomboter en meng door de mix. Voeg 65 cc water toe Leg bakpapier op een bakplaat en maak een koek van ½ cm dik. Laat dit 5 minuten rusten. Bak de koek in het midden van de oven gedurende 40 min.op 150 graden. Snij de koek direct in 10 repen als het uit de oven komt. .
Voedingswaarde-analyse per 100g // 4179 KJ, 1241 kcal
Samenstelling: teff, glutenvrij havermout zonnebloempitten,
pompoenpitten, pijnboompitten, walnoten,cranberry's, lijnzaad,kokosbloemsuiker, |
|
vetten |
76,6g |
- waarvan verzadigd |
6,6g |
koolhydraten |
92,2g |
vezels |
7,3g |
eiwitten |
33,5g |
zout |
0mg |
| Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
|
Boekweitmeel is een glutenvrij meel dat boordevol eiwitten en vitaminen zit. U kunt met boekweitmeel de heerlijkste glutenvrije dingen bereiden, van pannenkoeken en wafels tot koekjes en brood. Boekweitmeel is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!
Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 100% boekweitmeel |
|
vetten |
2,7 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
69,9 g |
- waarvan suikers |
2,0 g |
vezels |
5,6 g |
eiwitten |
10,8 g |
| De dag beginnen met havermout is lekker, makkelijk en gezond.
Doe er teffvlokken bij en maak uw ontbijt extra gezond!
RECEPT Havermoutpap met teffvlokken Ingrediënten:
- ½ kop havermout
- 5 in stukjes gehakte cashewnoten
- 3 in stukjes gesneden dadels
- 3 eetlepels teffvlokken
- amandelmelk
- frambozen en/of blauwe bessen
- chiazaad
- kokosrasp
Bereiding:
Week de avond van tevoren de havermout, cashewnoten en dadels in de amandelmelk. Voeg de volgende ochtend de 3 eetlepels teffvlokken toe. Als het te dik is, verdun het met wat amandelmelk of yoghurt. Pureer een aantal frambozen en/of blauwe bessen en doe er wat chiazaad doorheen. Doe dit bij de havermoutpap en strooi er wat kokosrasp over. En voor de lekkerbekken nog wat geraspte pure chocolade! Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1595 KJ, 380 kcal
Samenstelling: glutenvrije havermout |
|
vetten |
7 g |
- waarvan verzadigd |
1 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
3 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
3 g |
koolhydraten |
62 g |
- waarvan suikers |
4,5 g |
vezels |
7 g |
eiwitten |
13,1 g |
vitamine B1 |
0,6 mg |
vitamine B2 |
0,05 mg |
vitamine B6 |
0,12 mg |
vitamine B11 |
45 mg |
calcium |
70 mg |
ijzer |
4 mg |
magnesium |
120 mg |
fosfor |
400 mg |
kalium |
320 mg |
zink |
15 mg |
natrium |
5 mg |
koper |
0,2 mg |
water |
9,4 mg |
| Van deze mix maakt u heerlijke, glutenvrije "Drentse knieperties"! Makkelijk te maken en gezond doordat het bestaat uit maar liefst 50% teff!
RECEPTvoor ±75 knieperties
Ingrediënten:
- 500 g kniepertiesmix
- 250 g boter
- 300 g suiker
- 3 pakjes vanillesuiker
- beetje kaneel
- 3 eieren
- beetje water
Bereiding:
Smelt de boter en kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Maak er balletjes van en bak deze in een "kniepertjesijzer." Eet smakelijk!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1423 KJ, 339 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem |
|
vetten |
1,5 g |
- waarvan verzadigd |
0,4 g |
koolhydraten |
68 g |
vezels |
3,9 g |
eiwitten |
9,7 g |
zout |
2,5 mg |
| Met de glutenvrije cakemix van Teffcentre bakt u gemakkelijk en snel een lekkere cake of heerlijke muffins. De mix bestaat voor maar liefst 50% uit glutenvrij teffmeel en zit daardoor vol essentiële voedingsstoffen. Het recept staat achter op de verpakking! 20 gram psyllium husk is toegevoegd. Voor de muffins ga naar onze receptenpagina
Heeft u vragen over het bakken met teff? U kunt ons altijd mailen of bellen voor handige tips! Koel en droog bewaren.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, maïszetmeel |
|
vetten |
1.05 g |
- waarvan verzadigd |
0.35 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0.35 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet. |
0.35 g |
koolhydraten |
71.5 g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
4, g |
eiwitten |
6.19 g |
vitamine B1 |
0.25 mg |
vitamine B2 |
0.3 mg |
vitamine B3 |
0.45 mg |
vitamine C |
0.15 mg |
natrium |
2.5 mg |
calcium |
80 mg |
ijzer |
2.7 mg |
magnesium |
100 mg |
fosfor |
192.5 mg |
kalium |
228.5 mg |
zink |
2.55 mg |
cholesterol |
0 mg |
water |
6 g |
|