Content | Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Met deze teff-poffertjesmix maakt u makkelijk een gezonde maaltijd die hééérlijk smaakt!
Leuk om samen met uw kinderen te doen! Gebruik als snack: neem twee poffertjes met daartussen een stukje ananas, zalm, worst enz ,enz. Wees creatief!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcalSamenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannes-pitmeel, zout | | vetten | 0,74 g | - waarvan verzadigd | 0,25 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0,27 g | - waarvan enkelv. onverz. vet | 0,27 g | koolhydraten | 70 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 3,2 g | eiwitten | 11 g | vitamine B1 | 0,19 mg | vitamine B2 | 0,02 mg | vitamine B3 | 0,34 mg | vitamine C | 0,12 mg | natrium | 57,9 mg | kalium | 160 mg | calcium | 56 mg | fosfor | 135 mg | ijzer | 2 mg | magnesium | 70 mg | zink | 1,8 mg | cholesterol | 0 g | water | 4,63 g | zout | 0,5 g
|
| Onze teff-rijst cakemix
U kunt er twee heerlijke cakes mee bakken; een "gewone" cake of één extra gevuld met walnoot en cranberry's. Er is 20 gram psylliumhusk aan de verpakking toegevoegd.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1395 KJ, 334 kcal | | Samenstelling: 50% teffmeel, rijstebloem | | vetten | 1.05 g | - waarvan verzadigd | 0.35 g | - waarvan meerv. onverz. vet | 0.35 g | - waarvan enkelv. onverz. vet. | 0.35 g | koolhydraten | 71.5 g | - waarvan suikers | 0 g | vezels | 4, g | eiwitten | 6.19 g | vitamine B1 | 0.25 mg | vitamine B2 | 0.3 mg | vitamine B3 | 0.45 mg | vitamine C | 0.15 mg | natrium | 2.5 mg | calcium | 80 mg | ijzer | 2.7 mg | magnesium | 100 mg | fosfor | 192.5 mg | kalium | 228.5 mg | zink | 2.55 mg | cholesterol | 0 mg | water | 6 g
|
| Psyllium husk (ook wel bekend als 'vlozaad' of 'fiber husk') is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang
Koel en droog bewaren.
Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
| Met de pizzamix van Teffcentre bakt u zelf gemakkelijk een verse glutenvrije pizzabodem. Door de toevoeging van teffmeel is het 100% glutenvrij en zit het vol vezels, vitaminen en mineralen. Gezond en lekker!
Koel en droog bewaren
RECEPT PIZZABODEM
Ingrediënten
- 225 g teffcentre pizzamix
- 100 ml lauw water
- 18 g roomboter( gesmolten) of olijfolie
- 4 g korrelgist
- 2 middelgrote eieren
- toppings naar voorkeur( tomatenpuree,salami,kaas, vis enz.
Bereiding Verwarm de oven een half uur voor op 250C
Los het gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix dit 1 min. goed door elkaar en mix dan 5 min. op de hoogste snelheid. Olie de bakplaat in en verdeel het deeg in een mooie ronding van +/- 1 cm hoog met een in olie gedompelde lepel. Bedek de pizza met ingrediënten naar keuze. Laat de pizza 10 min. staan Bak de pizza in 12 minuten gaar in het midden van de oven op 250°C.(wanneer mogelijk meer onderwarmte dan bovenwarmte)
EET SMAKELIJK!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal
Samenstelling: 35% teff, maïszetmeel, johannes- broodpitmeel, broodzout
|
|
vetten |
0,81 g |
- waarvan verzadigd |
0,27 g |
- waarvan meerv. onverz. vet |
0,27 g |
- waarvan enkelv. onverz. vet |
0,27 g |
koolhydraten |
74,86g |
- waarvan suikers |
0 g |
vezels |
3,2 g |
eiwitten |
4,72 g |
vitamine B1 |
0,19 mg |
vitamine B2 |
0,02 mg |
vitamine B3 |
0,34 mg |
vitamine C |
0,12 mg |
natrium |
57,9 mg |
kalium |
176,4 mg |
calcium |
61,7 mg |
fosfor |
148,6 mg |
ijzer |
2,08 mg |
magnesium |
81,2 mg |
zink |
1,97 mg |
cholesterol |
0 g |
water |
4,63 g |
|