Teff oliebollenmix 500 gram

3,29

987 op voorraad

Artikelnummer: 66 Categorieën: ,

Beschrijving

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
– 500 g teff oliebollenmix
– 25 g boter
– 30 g suiker
– 11 g droge gist of 35 g verse gist
– 5 g xanthaangom
– 20 g bakpoeder
– snufje zout
– 550 g melk of sojamelk
– 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
– zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
– Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
– Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
– Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
– waarvan verzadigd 0,27 g
– waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
– waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
– waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g

Quick Comparison

SettingsTeff oliebollenmix 500 gram removeRijstebloem 5000 gram removeTeffkorrel wit 1000 gram removeBoekweitmeel 1000 gram removePsyllium husk 50 gram removeGlutenvrije bloem 1000 gram remove
NameTeff oliebollenmix 500 gram removeRijstebloem 5000 gram removeTeffkorrel wit 1000 gram removeBoekweitmeel 1000 gram removePsyllium husk 50 gram removeGlutenvrije bloem 1000 gram remove
Image
SKU66111849060120
Rating
Price3,2912,955,494,991,694,49
Stock

987 op voorraad

896 op voorraad

854 op voorraad

891 op voorraad

844 op voorraad

999 op voorraad

Availability987 op voorraad896 op voorraad854 op voorraad891 op voorraad844 op voorraad999 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder
- snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
- Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
- Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
- Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
- waarvan verzadigd 0,27 g
- waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
- waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g

Nu ook voordeliger in een grotere verpakking!

Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem
vetten 0,7 g
- waarvan verzadigd 0,1 g
koolhydraten 79,5 g
- waarvan suikers 0 g
vezels 0,2 g
eiwitten 7,5 g

Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen"en lichtbruin zijn.

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g



Boekweitmeel is een glutenvrij meel dat boordevol eiwitten en vitaminen zit. U kunt met boekweitmeel de heerlijkste glutenvrije dingen bereiden, van pannenkoeken en wafels tot koekjes en brood. Boekweitmeel is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 100% boekweitmeel
vetten 2,7 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 69,9 g
- waarvan suikers 2,0 g
vezels 5,6 g
eiwitten 10,8 g

Psyllium husk (ook wel bekend als 'vlozaad' of 'fiber husk') is een fijngemalen glutenvrije broodverbeteraar dat de eigenschap heeft veel water op te kunnen nemen. Bij het bakken van brood zorgt het ervoor dat de ingrediënten één geheel vormen en dat het brood minder droog wordt. Het is 100% natuurlijk, rijk aan vezels en heeft een goede werking op de stoelgang


Koel en droog bewaren.


Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.

WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information