Teff oliebollenmix 500 gram

3,29

984 op voorraad

Artikelnummer: 66 Categorieën: ,

Beschrijving

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
– 500 g teff oliebollenmix
– 25 g boter
– 30 g suiker
– 11 g droge gist of 35 g verse gist
– 5 g xanthaangom
– 20 g bakpoeder
– snufje zout
– 550 g melk of sojamelk
– 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
– zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
– Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
– Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
– Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
– waarvan verzadigd 0,27 g
– waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
– waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
– waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g

Quick Comparison

SettingsTeff oliebollenmix 500 gram removeTeff koekjesmix 375 gram removeRijstebloem 1000 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeGedroogde cranberry's 250 gram remove
NameTeff oliebollenmix 500 gram removeTeff koekjesmix 375 gram removeRijstebloem 1000 gram removeTeffkorrel bruin 1000 gram removePepernoten- en speculaasmix 375 gram removeGedroogde cranberry's 250 gram remove
Image
SKU6696891159355
Rating
Price3,293,962,895,493,692,89
Stock

984 op voorraad

998 op voorraad

838 op voorraad

850 op voorraad

996 op voorraad

893 op voorraad

Availability984 op voorraad998 op voorraad838 op voorraad850 op voorraad996 op voorraad893 op voorraad
Add to cart

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Toevoegen aan winkelwagen

Description
Content

Met de teff olliebollenmix van Teffcentre kunt u heerlijke glutenvrije oliebollen maken waardoor u extra kunt genieten van de jaarwisseling!

Koel en droog bewaren.


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
- 500 g teff oliebollenmix
- 25 g boter
- 30 g suiker
- 11 g droge gist of 35 g verse gist
- 5 g xanthaangom
- 20 g bakpoeder
- snufje zout
- 550 g melk of sojamelk
- 450 g gewelde (drooggedepte) rozijnen
- zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de gist in 20 ml lauwwarm melk. Mix de suiker, xanthaangom, bakpoeder, rozijnen en de oliebollenmix goed door elkaar. Maak de rest van de melk warm, voeg de boter toe en klop het mengsel 5 minuten op. Voeg vervolgens de melk met het gist en het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten. Laat de friteuse warm worden tot 180°C of verhit olie in een pan. Blijf het beslag goed doorroeren. Maak met gebruik van twee lepels of een ijslepel een mooie oliebol en bak het in de olie. Bij een gewicht van 25 g beslag is de baktijd ongeveer 4 minuten. Bak ca. 3 oliebollen per liter olie.

Tips:
- Het is belangrijk de juiste olie te bruiken. Gebruik bijv. arachideolie of zonnebloemolie.
- Als de oliebollen te vet zijn, kan dat komen doordat de olie te koud is, doordat het beslag te slap en/of te koud is en/of doordat het beslag te lang gerezen heeft.
- Als de oliebollen niet gaar zijn, kunt u proberen minder water toe te voegen, minder vulling te gebruiken of kleinere oliebollen te maken.

EET SMAKELIJK EN EEN GEZOND 2017 GEWENST!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1408 KJ, 337 kcal

Samenstelling:  teff, rijstebloem 

 
vetten 0,81 g
- waarvan verzadigd 0,27 g
- waarvan meerv. onverz. vet 0,27 g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0,27 g
koolhydraten 74,86g
- waarvan suikers 0 g
vezels 3,2 g
eiwitten 4,72 g
vitamine B1 0,19 mg
vitamine B2 0,02 mg
vitamine B3 0,34 mg
vitamine C 0,12 mg
natrium 57,9 mg
kalium 176,4 mg
calcium 61,7 mg
fosfor 148,6 mg
ijzer 2,08 mg
magnesium 81,2 mg
zink 1,97 mg
cholesterol 0 g
water 4,63 g

Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes! 


RECEPT
Ingrediënten:
- 125 gr koekjesmix
- 50 gr harde boter
- ± 40 ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar. 

Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem,
kokosbloemsuiker, xanthaangom
vetten 1,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 56 g
eiwitten 8,6 g

Rijstebloem wordt gemaakt door rijst fijn te malen. Het is glutenvrij en zeer geschikt om mee te bakken doordat het zo fijn is. U kunt er van alles mee bereiden en het is ook goed te gebruiken in combinatie met onze teff producten!

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1506 KJ, 359 kcal
Samenstelling: 100% rijstebloem
vetten 0,7 g
- waarvan verzadigd 0,1 g
koolhydraten 79,5 g
- waarvan suikers 0 g
vezels 0,2 g
eiwitten 7,5 g

Bruine teffkorrels zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, pap of een smoothie, maar ook een salade kun je met teffkorrels een heerlijk knapperige structuur geven.

Recept:
Neem 2 á 3 eetlepels teffkorrels
eventueel snufje zout( hoeft niet)

Bereiding:

Strooi de teffkorrels in een droge koekenpan
Bak op een hoog vuur terwijl u de koekenpan heen en weer beweegt
Doe dit zolang tot de teffkorrels beginnen te "poffen".

-Heerlijk in Yoghurt met blauwe bes of andere vruchten naar keuze.
-Strooi een handje vol over uw favoriete salade!




Voedingswaarde-analyse per 100g // 1339 KJ, 320 kcal
vetten 2.1g
- waarvan verzadigd 0.7g
- waarvan meerv. onverz. vet 0.7g
- waarvan enkelv. onverz. vet 0.7g
koolhydraten 57 g
- waarvan suikers 0 g
polyolen 0 g
zetmeel 57 g
vezels 7,6 g
eiwitten 11.8 g
zout 10 mg
vitamine B1 0.5 mg
vitamine B2 0.1 mg
vitamine B3 0.89 mg
vitamine C 0.3 mg
calcium 160 mg
ijzer 5.4 mg
magnesium 200 mg
fosfor 385 mg
kalium 457 mg
calcium 160 mg
zink 5.1 mg
cholesterol 0 mg
water 12 g

Het is weer die tijd van het jaar! Bestel deze unieke mix en geniet dit jaar volop van de feestdagen met heerlijke glutenvrije teff pepernoten en speculaas. Dankzij het gebruik van teff zit het lekkers ook nog eens vol vitaminen en mineralen; verantwoord snoepen dus! 


RECEPT
Ingrediënten
- 125 g teffcentre pepernoten- en speculaasmix
- 50 g harde boter
- ± 40 ml water

Bereiding
Pepernoten: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Speculaas: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het speculaas in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem,
kokosbloemsuiker, koekkruiden, xanthaangom
vetten 1,4 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
koolhydraten 77 g
- waarvan suikers 56 g
eiwitten 8,6 g

Gedroogde cranberry's zijn lekker en gezond! Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten maar ondersteunen ook een gezonde blaaswerking!

Onze cranberry's zijn gedroogd, matig gezoet en heerlijk sappig. Ze zijn erg lekker om samen met teffvlokken door de yoghurt te doen of om toe te voegen aan uw zelfgemaakte glutenvrije teffbrood of gebak. Ook kunt u er een heerlijke saus van maken of de cranberry's combineren met opgebakken pompoenpitten of andere nootjes en ze over een salade strooien. En natuurlijk zijn ze ook lekker gewoon als tussendoortje! 

Koel en droog bewaren.


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1481 KJ, 353 kcal

Samenstelling: gedroogde cranberry's, rietsuiker

vetten 0 g
- waarvan verzadigd 0 g
- waarvan meervoudig onverzadigd 0 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd 0 g
koolhydraten 83,5 g
- waarvan suikers 75 g
vezels 5.2 g
eiwitten 1.2 g
vitamine B2 0.02 mg
vitamine B6 0.04 mg
vitamine C 0.2 mg
natrium 3 mg
kalium 40 mg
calcium 10 mg
fosfor 8 mg
ijzer 0.5 mg
magnesium 5.2 mg
koper 0.08 mg
zink 0.12 mg
water 9.1 g
cholesterol 0 mg


WeightN/BN/BN/BN/BN/BN/B
DimensionsN/BN/BN/BN/BN/BN/B
Additional information