Content | Xanthaangom is een broodverbeteraar dat elasticiteit en viscositeit geeft aan brood. Het verbetert de structuur en zorgt ervoor dat het minder kruimelig wordt. Het is 100% natuurlijk en glutenvrij.
Koel en droog bewaren. Dit product kunt u gebruiken bij onze glutenvrije teff broodmixen.
| <p>Witte teffkorrel zit boordevol vezels, vi... | Met deze koekjesmix geniet u van overheerlijke gezonde en glutenvrije teffkoekjes!
RECEPT Ingrediënten: - 125 gr koekjesmix - 50 gr harde boter - ± 40 ml water
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de boter door de mix. Voeg water toe en maak er een stevig deeg van. Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit. (voor kerst b.v. kerstboompjes) Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min gaar.
Maak er bijvoorbeeld paaskoekjes van door ze b.v. te bestrijken met een laagje wit glazuur en gele en rode versiering( Dr. oetker).
Voedingswaarde-analyse per 100g // 1516 KJ, 362 kcal
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, xanthaangom |
|
vetten |
1,4 g |
- waarvan verzadigd |
0,5 g |
koolhydraten |
77 g |
- waarvan suikers |
56 g |
eiwitten |
8,6 g |
| Amandelmeel is een heerlijk en gezond glutenvrij meel gemaakt van gemalen amandelen waarmee u de lekkerste recepten kunt bereiden. Combineer het ook eens met teffmeel, rijstebloem of boekweitmeel!
Voedingswaarde-analyse per 100g // 2548 KJ, 609 kcal
Samenstelling: 100% amandelmeel |
|
vetten |
52 g |
- waarvan verzadigd |
3,8 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
34,5 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd |
12 g |
koolhydraten |
10,4 g |
- waarvan suikers |
3,1 g |
vezels |
10,6 g |
eiwitten |
19,5 g |
| Droge korrelgist voor het bakken van een mooi glutenvrij brood.
Koel en droog bewaren. | <p>Lijnzaad is rijk aan vezels en omega 3. D... |