Het is weer die tijd van het jaar! Bestel deze unieke mix en geniet dit jaar volop van de feestdagen met heerlijke glutenvrije teff pepernoten en speculaas. Dankzij het gebruik van teff zit het lekkers ook nog eens vol vitaminen en mineralen; verantwoord snoepen dus!
RECEPT
Ingrediënten
- 125 g teffcentre pepernoten- en speculaasmix
- 50 g harde boter
- ± 40 ml water
Bereiding
Pepernoten: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Speculaas: Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de boter door de mix en voeg het water toe. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek hier vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Bak het speculaas in het midden van de oven in 15-20 minuten.
Samenstelling: 50% teffmeel, 50% rijstebloem, kokosbloemsuiker, koekkruiden, xanthaangom |
|
vetten | 1,4 g |
- waarvan verzadigd | 0,5 g |
koolhydraten | 77 g |
- waarvan suikers | 56 g |
eiwitten | 8,6 g |