Teff bruine broodmix 5kg

  • Teff bruine broodmix 5kg

Teff bruine broodmix 5kg

Model:4111
Spaarpunten:3
Beschikbaarheid:Op voorraad
  • €20,95

    €19,95

  • Excl. BTW:€18,82

Deze heerlijke glutenvrije bruine broodmix is met zorg voor u samengesteld. Het zit boordevol lekkere en gezonde zaden en bestaat voor maar liefst 35% uit glutenvrij teffmeel. Met deze mix kunt u in uw eigen keuken (zowel in de oven als in een broodbakmachine) een heerlijk en gezond glutenvrij brood bakken. 

Het recept voor dit product staat hieronder en ook achterop de verpakking.

Dit product bevat de volgende allergenen: SESAM

Koel en droog bewaren.


We hebben ons recept vernieuwd voor een nog beter resultaat!


RECEPT

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
– 500 g teff bruine broodmix 
335 ml water 
- 50 g appel mousse( vervangt 50 ml water)
5 g korrelgist voor oven
3 g korrelgist voor broodbakmachine
– 40 ml/g olijfolie of roomboter    
– 2 middelgrote eieren  
– 1 afgestreken el kokosbloesem-, palm- of rietsuiker
Let op:wanneer u geen appelmousse gebruikt neem dan 385 water en 1 gram gist meer!

Oven:
Verwarm de oven voor op 50°C . Doe de bruine broodmix in een kom en roer alle ingrediënten behalve het water erdoor. Voeg daarna het water toe. Meng het beslag 5 minuten goed door totdat het dik vloeibaar is; voeg zo nodig water toe. Doe het beslag in een vorm (gebruik bakpapier of vet de bakvorm in met boter of olie) en laat het 60 minuten lang in het midden van de oven rijzen. Bak het vervolgens 40 minuten lang af op 230°C. De oven niet openen tijdens het gebruik. Laat het brood afkoelen voor het te snijden. 

Broodbakmachine:
Doe alle ingrediënten in het emmertje van de machine. Zet het emmertje in de broodbakmachine en stel die in op een glutenvrij programma. Open na 1 minuut mengen de machine en ga met een spatel langs de hoeken van het emmertje zodat alles goed wordt gemengd. Het beslag moet dik vloeibaar zijn; voeg zo nodig water toe. Laat het brood afkoelen voor het te snijden. 

Aanbevolen: Bewaar uw teffbrood in de diepvries om te voorkomen dat het uitdroogt. (Snij het brood vooraf in plakjes en doe er bakpapier tussen.) Doe het 's ochtends even in de broodrooster en u heeft een heerlijk vers glutenvrij brood!

 Heeft u vragen over het bakken  met Teff?
 U kunt ons altijd bellen of mailen voor handige tips!

Tip: Voeg 60 gram gesneden olijven toe en u heeft een heerlijk olijvenbroodje.

EET SMAKELIJK!


Voedingswaarde-analyse per 100g // 1525 KJ, 365 kcal

Samenstelling: 35% teff, maiszetmeel, johannesbroodpitmeel, broodzout, lijnzaad, SESAMzaad, zonnebloempit

 
vet0,75 g
- waarvan verzadigd0,3 g
- waarvan meerv. onverz. vet3,96 g
- waarvan enkelv. onverz. vet1,8 g
koolhydraten64 g
- waarvan suikers0 g
vezels6,8 g
eiwitten11 g
vitamine A0,13mg
vitamine B10,5 mg
vitamine B20,05mg
vitamine B31,01mg
vitamine B50,55mg
vitamine B60,11mg
vitamine C0,21mg
vitamine E1,57mg
natrium60 mg
kalium160 mg
calcium56 mg
fosfor135 mg
ijzer2 mg
magnesium70 mg
zink1,8 mg
water4,89 g
cholesterol0 mg
zout0,5 g