Het eten van sesamzaad draagt bij aan uw gezondheid. Het is rijk aan onverzadigde vetten en zit boordevol vitaminen en mineralen.
Sesamzaad is heerlijk om te gebruiken als smaakmaker bij allerlei gerechten zoals kip, groene groenten, honing en rijst. U kunt het door de salade doen of aan uw glutenvrije teffbrood toevoegen. Ook kunt u er een heerlijke sesampasta (tahin) van maken: heerlijk op brood en bij Arabische gerechten!
Koel en droog bewaren.
Samenstelling: geroosterd sesamzaad | |
vetten | 53.8 g |
- waarvan verzadigd | 8 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 21.7 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 23.8 g |
koolhydraten | 6 g |
- waarvan suikers | 0 g |
vezels | 7.5 g |
eiwitten | 20.9 g |
vitamine A | 0.01 mg |
vitamine B1 | 1 mg |
Vitamine B2 | 0.25 mg |
vitamine B6 | 0.15 mg |
vitamine B11 | 70 ug |
natrium | 50 mg |
kalium | 460 mg |
calcium | 780 mg |
fosfor | 600 mg |
ijzer | 91 mg |
magnesium | 350 mg |
koper | 1.50 mg |
zink | 5.50 mg |
water | 11.1 g |
cholesterol | 0 mg |