Over ons

Over ons  


Mijn interesse in voeding werd gewekt in de jaren dat ik in de gezondheidszorg werkte. Ik was nieuwsgierig naar het effect dat voeding heeft op onze gezondheid. Deze interesse versterkte toen ik, na jarenlang klachten te hebben gehad, werd gediagnosticeerd met een ernstige ziekte. Ik bleek een groot tekort te hebben aan een bepaalde vitamine. Deze ervaring heeft mij doen realiseren hoeveel invloed voeding kan hebben op het welzijn van mensen en hoe een goede volwaardige voeding ziekten kan voorkomen.

In 2003 maakte ik voor het eerst kennis met het graangewas teff. Mijn man, Jans Roosjen, was een van de mensen die teff voor het eerst naar Nederland haalde. Als boerenzoon en (destijds) onderzoeker leerde hij het gewas kennen en het had meteen zijn belangstelling, en zo ook het mijne. In 2004 begon een boer uit de polder met de webwinkel Teffcentre. Vier jaar later besloot hij er mee te stoppen en besloot ik het van hem over te nemen en verder te ontwikkelen.

Ik vind teff een belangrijke toevoeging aan mijn voeding omdat het mij daadwerkelijk meer energie levert en het vol belangrijke voedingsstoffen zit die ons lichaam nodig heeft. Het helpt het zuurstoftransport, gaat bloedsuikerschommelingen tegen en zorgt ervoor dat het hongergevoel langer wegblijft. 

Teff is deel geworden van mijn dagelijkse voeding en ik kan niet meer zonder.


Onze website is sinds vorig jaar augustus geheel vernieuwd. Dank voor de tips en aanwijzingen die we van u hebben ontvangen. We hopen dat u ons trouw blijft bezoeken. Wij van onze kant blijven  ons  best doen  u zo goed mogelijk te helpen!


Mieke Roosjen, Teffcentre      
vakantie frank rijk + 40 jari ge reunie 3 LT  015 (4).JPG