Glutenvrije chocolade-bananencake

Glutenvrije chocolade-bananencake
29/7/16

Glutenvrije chocolade-bananencake

Ingrediënten:

- 160 g teff cakemix
- 100 g suiker
- 100 g pure chocolade
- 20 g boter
- 10 cl slagroom
- 2 middelgrote eieren
- 1 of 2 bananen
- half zakje bakpoeder (ongeveer 8 g)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter in een steelpannetje samen met de chocola en de slagroom. Meng in een beslagkom de eieren met de suiker en voeg daarna het chocolademengsel toe. Voeg vervolgens de cakemix en het bakpoeder toe en klop dit beslag in 5 minuten glad en luchtig. Vet een cakevorm in en doe het beslag erin. Snij de banaan in plakjes en duw ze een beetje in het beslag. Strooi eventueel nog wat noten over de cake. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en laat de chocolade-bananencake 30 minuten bakken. De cake is gaar wanneer een satéprikker (of iets dergelijks) er schoon en droog uitkomt. Laat de cake eerst afkoelen en bewaar het in een afgesloten plastic doos buiten de koelkast. De cake is 3 dagen houdbaar.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!