Glutenvrije teffcake

Glutenvrije teffcake
29/7/16

Glutenvrije teff( kerst)cake

Ingrediënten:

- 200 gram teff cakemix
- 200 gram boter
- 100 gram suiker
- snufje zout
- 4 middelgrote eieren
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
2 gr. xanthaangom
Voor een kerstcake extra toevoegen:
75 gr. walnoten(fijn gehakt)
100 gr cranberry,s(geweld en gedroogd)
evt.beetje likeur, zoals cointreau, grand marnier of rum)
poedersuiker
5 gr. xanthaangom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter. Meng in een beslagkom de eieren met de suiker en mix dit 5 minuten door elkaar tot een luchtig geheel.Spatel daarna de gesmolten boter, de cakemix, het bakpoeder en het zout erdoor . Spatel voor de kerstcake de walnoten en cranberry,s er doorheen. Vet een cakevorm in en doe het cakebeslag erin. Plaats de cakevorm in het midden van de oven en laat de cake 55 minuten bakken. De cake is gaar wanneer een satéprikker (of iets dergelijks) er schoon en droog uitkomt. Bestrooi evt. met poedersuiker. Laat de cake eerst afkoelen en bewaar het in een afgesloten plastic doos buiten de koelkast. De cake is 3 dagen houdbaar.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!