Glutenvrije teffcake

Glutenvrije teffcake
29/7/16

Vernieuwd recept

Glutenvrije teff( kerst)cake

Ingrediënten:

- 200 gram teff cakemix
- 250 gram boter
- 100 gram kokosbloemsuiker
- snufje zout
- 4 middelgrote eieren
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
2 gr. xanthaangom
Voor een kerstcake extra toevoegen:
50 g walnoten(fijn gehakt)
75 g cranberry,s (geweld en gedroogd)
2 gr. xanthaangom meer
75 g kokosbloemsuiker ipv 100

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt
de boter. Mix de eieren 5 minuten
 tot een luchtig geheel. Meng de gesmolten boter,
 cakemix,  bakpoeder,zout,xanthaangom en suiker
 ( voor de kerstcake de walnoten en cranberry,s er doorheen.) 
Spatel de geklopte eieren erdoorheen
Vet een cakevorm in en doe het cakebeslag erin.
Plaats de cakevorm in het midden van de oven
en laat de cake 55 minuten bakken.
De cake is gaar wanneer een satéprikker
(of iets dergelijks) er schoon en droog uitkomt.
Bestrooi evt. met poedersuiker.
Laat de cake eerst afkoelen voor het te snijden en bewaar het in
een afgesloten plastic  doos buiten de koelkast.
De cake is ongeveer 3 dagen houdbaar.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!