Glutenvrije mini pizza's

Glutenvrije mini pizza's
05/7/16

Glutenvrije mini pizza's

Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)

- 100 ml lauw water
- 4 g korrelgist
- 2 middelgrote eieren
- 225 g teff pizzamix
- 18 g roomboter
- toppings naar eigen voorkeur, bijv. tomatenpuree, salami en kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250ºC. Doe het water in een beslagkom en los hierin de gist op. Voeg de rest van de ingrediënten toe in de aangegeven volgorde. Meng dit geheel 1 minuut lang goed en mix het vervolgens ongeveer 5 minuten in de hoogste versnelling. Doe 30 g deeg in een plat vormpje met een doorsnede van 9 cm en een hoogte van 2 cm en verdeel het zo egaal mogelijk (gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel, gedompeld in olie). Maak de pizza vervolgens naar smaak af. Laat de pizza voor het bakken 10 minuten rusten. Bak het dan 12 minuten lang in het midden van de voorverwarmde oven (als het mogelijk is, veel vloerwarmte en minder bovenwarmte).

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!