Glutenvrije wortel-notencake

Glutenvrije  wortel-notencake
24/8/16

Glutenvrije wortel-notencake

Ingredi├źnten:

- 450 g amandelmeel 
- 2tl keltisch zout
- 1/2 tl baksoda
- 1el kaneel
- 1 tl gemalen nootmuskaat
 - 60 ml gesmolten kokosolie
- 2 rijpe geprakte bananen
- 60 ml appeldixap
- 5 grote eieren
- 300g wortels geraspt
 - 100 g rozijnen
- 100 g walnoten, gehakt


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160┬║C. Neem een ruime kom en meng het amandelmeel,zout, baksoda en specerijen.Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldixap en schenk dit bij het amandelmeel.
Goed mengen.Roer er dan de geraspte wortels, gehakte walnoten en rozijnen door. Bekleed een bakblik met bakpapier. Zet het in de oven en bak in 40 min. gaar.  Controleer met een breipen of het gaar is.

 Voor een frosting:

200 g monchou op kamertemperatuur.
6 el honing
6 el room

 Mix dit alles door elkaar tot er een mooi glad geheel ontstaat.
 Smeer met een mes op de taart.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!