Glutenvrije Goudse moppen

Glutenvrije Goudse moppen
23/8/16

Glutenvrije Goudse moppen

Ingredi├źnten: (alles op kamertemperatuur)

- 300 g teffmeel (wit of bruin)
- 240 g boter
- 150 g basterdsuiker
- 1 ei (ongeveer 10 g)
- 1 g zout
- 1 g bakpoeder

Bereiding:

Maak de boter zacht en meng het met de suiker, zout en het ei tot een glad geheel. Zeef het teffmeel en de bakpoeder en voeg het aan het mengsel toe. Kneed het tot een soepel deeg. Maak direct na het kneden een rol met een doorsnede van ca. 3 cm. Rol de rol door de basterdsuiker totdat de buitenkant egaal besuikerd is. Leg de rol op een plat bord en laat het een aantal uren in de koelkast staan. Snij vervolgens de rol in plakjes van ca. 1 cm en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 20 min in een oven van 180┬║C. Laat ze goed afkoelen. Bewaar in een afgesloten doos buiten de koelkast. Ze zijn 7 dagen houdbaar.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!