Glutenvrije teff-rijst balletjes

Glutenvrije teff-rijst balletjes
23/8/16

Glutenvrije teff-rijst balletjes

Ingrediƫnten: (voor ongeveer 30 balletjes)

- 100 g droge witte rijst
- 60 g teffvlokken
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1/2 tl zout
- mespuntje peper
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje anijspoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 middelgrote eieren
- 2 el olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Kook de rijst en laat het afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediƫnten door elkaar. Kneed een stevig mengsel en draai balletjes van circa 2 cm doorsnede. Bak de balletjes in hete olie bruin in circa 10 min onder regelmatig keren.

Lekker als borrelhapje of als vleesvervanger bij de warme maaltijd!

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!