Warme glutenvrije teffkoeken van teffzaad

Warme glutenvrije teffkoeken van teffzaad
23/8/16

Warme glutenvrije teffkoeken van teffzaad

Ingrediƫnten:

- 3 dl amandelmelk
- 9 afgestreken el teffzaad
- 3 tl johannesbroodpitmeel of
- 2 eieren 
- snufje zout
- olijfolie

Bereiding:

Breng de melk met het teffzaad aan de kook en laat het in koken( dat er geen vocht meer op ligt)  Roer het af en toe door. Voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Voeg vervolgens het johannesbroodpitmeel toe. ( Bij het gebruik van 2 eieren hoeft er geen pitmeel worden gebruikt) Maak de olie warm in een koekenpan en bak de koekjes aan weerszijden (ongeveer 5 cm doorsnede) totdat ze mooi bruin zijn.

Tip: Serveer met ahornstroop of honing.
Variatietip: Voeg rozijnen, appel of zaden toe.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!