Glutenvrij teff mueslibrood

Glutenvrij teff mueslibrood
18/8/16

Glutenvrij teff mueslibrood

Ingrediënten:

- 500 g teffcentre witte broodmix
- 6 g korrelgist
- 1 el olie of 10 g boter
- 450 ml handwarm water
- 150 g rozijnen
- 100 g krenten
- 45 g walnoten
- 65 g hazelnoten
- 1 el palm-, kokosbloesem- of rietsuiker

Verder nodig:

- broodblik van (inhoud 2liter)
- mixer met kneedhaken

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 40ºC. Beboter het bakblik en bestrooi met een beetje mix. Wel de rozijnen en krenten in warm water. Hak of maal de noten. Doe de broodmix, de gist en het suiker in een kom en roer door elkaar. Voeg de olie toe en het handwarme water. Meng de ingrediënten eerst met een lepel. Het wordt een taai, kleverig mengsel. Mix met de mixer eerst 2 minuten op de laagste stand en daarna 2 minuten op de middelste stand. Voeg de suiker, vruchten en noten toe en roer het tot een homogene massa. Vul het broodblik en zet het 30 minuten lang in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 200ºC en bak het brood in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!