Glutenvrij teff-rijstbrood

Glutenvrij teff-rijstbrood
18/8/16

Glutenvrij teff-rijstbrood

Ingrediënten:

- 250 g teffmeel (wit of bruin)
- 225 g rijstebloem
- 25 g quinoavlok
- 35 g bakpoeder
- 5 g zout
- 10 g palm-, kokosbloesem- of rietsuiker
- 500 ml melk (evt. aanvullen tot het beslag lobbig is)
- 20 g boter
- 2 eieren
- 1 tl psyllium husk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 50ºC. Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe. Laat het deeg 1 uur rijzen in het midden van de oven. Bak het in ongeveer 35 minuten af op 200-230ºC (afhankelijk van de oven).

Plaats een bakje water onder in de oven om een te harde korst tegen te gaan.

Tip: Voeg noten en/of vruchten toe!

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!