Glutenvrij meergranenbrood

Glutenvrij meergranenbrood
18/8/16

Glutenvrij meergranenbrood

Ingrediënten:

- 1 banaan
- 150 g rozijnen
- 150 g gierstmeel
- 150 g maïsmeel
- 100 g boekweitmeel
- 50 g teffvlokken
- 50 g kokosrasp
- 50 g chiazaad
- 10 g himalayazout
- ¾ liter water
- zonnebloempitten of sesamzaad

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de rozijnen en wel ze in het water. Voeg hieraan de banaan toe. Meng in een kom de andere ingrediënten. Voeg vervolgens het water/rozijnen/banaan-mengsel beetje bij beetje hier aan toe tot een cake-achtig beslag ontstaat. Het beslag mag lekker stevig zijn. Vet een ovenschaal in met roomboter of kokosolie en bestrooi de schaal met zonnebloempitten of sesamzaad. Vul de schaal met het beslag (het beslag rijst niet dus de schaal mag goed gevuld zijn). Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30-35 minuten gaar.

Tip: Voeg naast de rozijnen ook wat noten, cranberry's en/of gojibessen toe. Ook met meel kan gevarieerd worden, gebruik bijv. ook eens quinoa of amandelmeel.

Geef reactie

Je moet ingelogd zijn login om een reactie te kunnen geeven. Als je nog geen account hebt kun je hier registeren . Registratie is gratis!